A váratlan kínai kölcsön után az autók árát is emeli a Tesla

Elon Musk

Share Button

A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó átlagosan 3 százalékkal emeli járműveinek az árát világszerte, kivéve a tömeggyártásra szánt alapfelszereltségű, Model 3 modelljét.

Az elektromosautó-gyártó szerint azért volt szükség az áremelésre, mert a tervezethez képest kevesebb boltot fognak bezárni. A Tesla teljesen átakar térni az online értékesítésre, emiatt pedig a 378 értékesítési pontjuk jelentős részén lehúzzák a rolót.

Akkor még a vállalat azt jósolta, hogy a változásoknak köszönhetően 5 százalékkal csökkennek a cég kiadásai, ennek következtében pedig nem csak a Model 3-at, hanem a többi modelljüket is olcsóbban tudják kínálni.

Ennek ellenére most mégis emelni fognak az árakon.A lépést azzal magyarázza a Tesla, hogy a tervezetnél kevesebb boltot fognak bezárni. Emellett azt közölték, hogy az elmúlt két hétben végrehajtott vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az eredeti elgondolás végrehajtásához több időre lesz szüksége a vállalatnak, ezért a már bezárt autószalonok egy részét is újranyitják.

A Fortune értesülései szerint a Tesla 521 millió dolláros kölcsöntkapott kínai bankoktól, hogy új jármű és akkumulátorgyárat építsen Kínában. Ezzel egyébként a vállalat egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy a Model 3 gyártása az Egyesült Államokon kívül is beinduljon. A hitelt a cégnek 2020 márciusában kell visszafizetnie.

Forrás: Origo/Fortune

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük