A világ leghülyébb dílere

Share Button

A kilencvenes években nagy népszerűségüket élő graffitis könyvek egyikében olvastam egy olyasmi, vélhetően anarchista ihletettségű idézetet, hogy segítsd a rendőröket, add fel (más változatokban: verd meg) magad. Nem tudom, hogy ezt olvasta-e vagy magától volt simán hülye az a 21 éves olasz férfi, akiről a napokban olvastam, hála a Szicíliában élő kedves ismerősnek, aki elküldte a la Repubblica cikkének linkjét.

Az Arezzo megyei, 16 ezer lakosú Sansepolcróban élő fiatal – aki a városközeli erdőkben berendezett raktárából a környék teljes marihuána és hasiskészletét fedezte – egy vevőjének, miután az kérte, számlát is adott a vásárlásról (vagyis egy olyan bizonylatot, ami leginkább a mi nyugtánkhoz hasonlít). A számlára, amivel a cikket illusztrálták, akkurátusan rá is írta, hogy Cessione in data odierna di sostanza stupefacente, ami szabad fordításban azt jelenti, hogy kábítószer értékesítése.

Balszerencséjére a nyugtát nem egy túlzottan akkurátus, könyvelői vénákkal megáldott drogos kérte, hanem a rendőrség egy beépített embere, vagyis emberei. A dílert így nemcsak tettenérték, hanem azonnal írásos bizonyítékot is adott saját maga ellen. Valószínűleg, a kriminalisztika-történelmi értékű, egyedülálló darabját…

Forrás: Index

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük