A yorki hercegre is ragad Epstein pedofilbotránya

Share Button

Miközben tovább gyűrűznek a konteók, hogy ki mindenkinek lehet az amerikai csúcs elitből nagyobb félnivalója az Epstein-ügy miatt, kik lehetnek érintettek a pedofilvádak és szexkereskedelem miatt az ellene zajló eljárás közben a börtönben öngyilkosságot (?) elkövető milliárdos botrányában, és kikről lehetnek esetleg, mint mondják, lefoglalt videofelvételek is az FBI birtokában, a brit királyi házat is egyre inkább eléri a botrány.

Szombaton nyilvánosságra került egy 2010 decemberi videofelvétel, amin a kamera az amerikai milliárdos mostanában leginkább „rémségek házaként” leírt manhattani otthonának vastag tölgyfaajtaját mutatja, és a ki-bemenő tekintélyes forgalmat: a felvétel három órája alatt több csinos fiatal lány hagyja el és megy be az épületbe, miközben egyikükkel, egy didergő szőkével maga Epstein is elmegy. De megjelenik a brit királyi ház tagja, András yorki herceg is. A Brit Királyi Haditengerészet parancsnoka, az Egyesült Királyság nemzetközi kereskedelmi és befektetési különmegbízottja egy távozó barna nőtől búcsúzkodik az ajtóban, majd visszatér a házba, Epstein szexuális játékokkal teli rezidenciájára.

András herceg II. Erzsébet fiatalabbik fia, Károly herceg testvére, jelenleg nyolcadik a trónöröklési sorban. A kilencvenes években Sarah Fergusontól való válása jelentett bulvártémát és kellemetlenséget a királyi ház számára. Epsteinnel való ismeretsége már idáig is téma volt. Epstein egyik állítólagos szexrabszolgája, Virginia Roberts még 2014-ben pert indított Epstein ellen, de a per iratait csak most, Epstein halála előtt néhány órával hozták nyilvánosságra. Akkor a nő azzal vádolta meg Epsteint, hogy 17 éves korában szexre kényszerítette több befolyásos politikussal, mások mellett András yorki herceggel is. A bíróság elutasította a keresetét, a herceg és ügyvédei pedig azóta is a leghatározottabban tagadják a vádakat. Néhány napja szimbolikusan a királynő is újra kiállt a fia mellett, amikor közvetlenül mellette ült egy ünnepségen.

A most kikerült videofelvétel azonban újabb kínt jelent a királyi háznak. Az angol bulvár Mail on Sunday nagy anyagában azt hangsúlyozza, hogy már nem lehet jogászok mögé bújni, a hercegnek el kell mondania a teljes igazságot Epsteinnel való kapcsolatáról.

Erről néhány dolgot már most is lehet tudni. A yorki herceget Ghislaine Maxwell mutatta be Epsteinnek. Ghislaine Maxwell előbb Epstein barátnője volt, majd a vádak szerint a kerítőnője, nem mellesleg pedig ő Robert Maxwell brit sajtómágnás lánya.

 

index / hirma

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük