Először vallott a Coca-Cola bűnös titkáról, amiről mindenki suttogott

Coca-cola soda is shown on display during a preview of a new Walmart Super Center prior to its opening in Compton, California, U.S., January 10, 2017. REUTERS/Mike Blake - RC1E71F05980

Share Button
Coca-Cola most első alkalommal tette közzé, mennyi műanyag csomagolást használnak egy évben – írja a The Guardian. A szám még úgy is megdöbbentő, hogy ebben a műanyag palackok nincsenek benne.
 
A Coca-Cola először hozta nyilvánosságra, mennyi műanyagot használnak el a termékgyártásban a csomagolásra – ez általában a palackok címkéjét jelenti – egyetlen év alatt.
 
Az adat 2017-es, ami szerint abban az évben
 
3 millió tonnát.
 
A műanyagot a gyártósorokról percenként, globálisan lekerülő 200.000 palack címkézésénél használják.
 
A palackozási adatokat nem jelentette a cég, legalábbis a brit lap úgy tudja, ebben azok mennyisége nincs benne. A csomagolási adatok alapján, a félliteres PET-kiszerelést alapul véve, 108 milliárd palack jön ki.
 
Ez hallatlanul nagy arány, a világ PET-termelésének mintegy ötöde.
 
Az üdítőipari óriás mellett még 30 nagyvállalat tette közé csomagolási adatait, az Ellen MacArthur Foundation kezdeményezésére. Az alapítvány a műanyagtermelés csökkentését és a felhasználás átláthatóságát tűzte ki célul. Felhívásukhoz több nagyvállalat csatlakozott, ám a 150 cég közül csak néhány közölte eddig a vonatkozó adatait. A Mars, a Nestlé, a Danone ezek közé tartozik. A Pepsi, a H&M, a L’Oréal, a Walmart, a Marks&Spencer vagy a Burberry még nem. Utóbbi céget egyébként az elmúlt évben sok támadás érte, mert vagyonokat érő termékkészleteket semmisített meg a hamisítás visszaszorítása érdekében, amit viszont rengetegen találtak súlyosan aggályosnak fenntarthatósági szempontból.
 
A Coca-Cola mellett a Nestlé 1,7 millió tonnáról, az Unilever 610.000 tonnáról, a Danone 750.000 tonna műanyag csomagolásról jelentett.
origo / player

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük