Feltehetően Banksy-graffiti tűnt fel London belvárosában   

Graffiti artwork, suspected to have been created by the British street artist Banksy, is pictured opposite the environmental protest group Extinction Rebellion's camp at Marble Arch in London on April 26, 2019. (Photo by ISABEL INFANTES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

Share Button

Egyre többen tulajdonítják Banksynek, a street art rejtőzködő brit művészének azt a stencilképet, amely a londoni Hyde Parknál, a Marble Arch melletti betonfalon egy éjszaka leforgása alatt tűnt fel – írta pénteken a BBC.

Banksy nem erősítette meg, hogy ő készítette volna a képet, amely egy kislányt ábrázol, mellette felirat:  From this moment despair ends and tactics begin (Ettől a pillanattól vége a kétségbeesésnek és kezdődik a harc).
Ez a hely az Extinction Rebellion nevű környezetvédelmi kampánycsoport bázisa, melynek aktivistái az elmúlt hetekben a klímavédelemért tüntetnek.
Úgy tűnik, a graffitivel a tiltakozók előtt tiszteleg az alkotó.
Az Extiction Rebellion bristoli csoportja – ebből a városból való Banksy is – a Twitteren azt írta, szerintük a tiltakozók csütörtök esti “záróünnepélye” alatt készült a graffiti.
Az aktivisták egy része, akik a Marble Archnál maradtak egész éjjel, azt mondták, “száz százalékig biztosak abban”, hogy a rejtőzködő művész alkotta a képet.

 

mti / hao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *