Ezt ennék a britek a brexit után

Share Button

Nem lenne több avokádós piritós, banános smoothie és a frissen reszelt parmezánt is elfelejthetik a britek a paradicsomos tésztájukon, ha a legrosszabb forgatókönyv lép életbe és az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót. De ehetnének sok kenyeret tejjel, báránybordát és borsót. Nagyok sok borsót.

Ha az Egyesült Királyság úgy hagyja el az Európai Uniót, hogy nem születik megállapodás a többi országhoz fűződő általános kereskedelmi kapcsolatokról, a britek visszatérhetnének az ipari forradalom idei étrendjükhöz – írja a Bloomberg. Az Egyesült Királyság erősen függ az importtól, különösen a mezőgazdaságban, így már kevesen tudják, mire mennének nélküle.

Persze nehéz megjósolni, mi fog történni, akár a brexittel, akár a kereskedelmi megállapodásokkal kapcsolatban, de mindenesetre a Bloomberg eljátszott egy pillanatra a gondolattal, hogy mi történne, ha a britek csak azt ehetnék, ami megterem náluk!

Az biztos, hogy bőven lenne az országban hús és burgonya, de a mindennapi gyümölcsről és zöldségről már lehet, hogy le kellene mondaniuk az ott élőknek. A britek az élelmiszer nagyjából 60 százalékát állítják elő otthon. (Nyilván más országnál is lehet hasonló az arány, de őket jelenleg nem fenyegeti a brexit.)

index / nepszava

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük