Fehér Ház: Donald Trump partnerségről és globális biztonságról egyeztetett Boris Johnsonnal

epa07625069 US President Donald J. Trump speaks at a press conference at the Foreign and Commonwealth Office in London, Britain, 04 June 2019. US President Trump and his wife are on a three-day official visit to Britain. EPA/NEIL HALL

Share Button

Donald Trump amerikai elnök hétfőn partnerségről és globális biztonságról egyeztetett telefonon Boris Johnson brit kormányfővel – közölte a Fehér Ház.

A Fehér Ház közleménye szerint a két politikus egy sor kérdésről tárgyalt, köztük kereskedelemről és globális kihívásokról is.
“Az elnök elismerését fejezte ki az Egyesült Királyságnak a globális kihívások terén tanúsított állhatatos partneri viszonyáért és várja a személyes találkozót Boris Johnsonnal a közeli jövőben” – olvasható az elnöki hivatal közleményében.
Az amerikai elnök már korábban is dicsérte Boris Johnsont, miközben elődjét, Theresa Mayt nem egyszer nyilvánosan bírálta a Brexit-tárgyalások szerinte lassú és elhibázott menetéért. Donald Trump már Theresa Maynek is javasolta a kétoldalú kereskedelmi egyezményt, de a volt brit kormányfő erről hallani sem akart.
Boris Johnson megválasztása után Washington azonnal jelezte, hogy kész a szabadkereskedelmi megállapodásra Londonnal. John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó hétfőn érkezett kétnapos látogatásra a brit fővárosba, ahol – amerikai sajtóértesülések szerint – a Brexit utáni amerikai-brit viszonyról is tárgyal.

 

mti / lokal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük