FIFA – Pénzbüntetést kapott a Manchester City, de nem zárták ki átigazolási időszakból

Share Button

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem zárta ki átigazolási időszakból a Manchester Cityt.

Az angol klub a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen vétett, és a FIFA 370 ezer svájci frankos büntetéssel lezárta a vizsgálatot ellene.
A FIFA bejelentése szerint a fegyelmi bizottság a döntésnél figyelembe vette, hogy a City “vállalta felelősségét”. A szervezet nem részletezte, hogy mit és hány esetben vétett a szabályok ellen a manchesteri klub.
A Chelsea-t a FIFA februárban két átigazolási időszakból zárta ki, mivel 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban.
A két átigazolási időszakra (idén nyárra és a jövő januárra) vonatkozó eltiltás mellett a klubot 600 ezer svájci frankra is megbírságolta. A londoni klub júniusban a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) támadta meg az ítéletet.
A Manchester Cityre egy másik vizsgálat is vár, miután az európai szövetség (UEFA) várhatóan megbünteti a pénzügyi fair play szabályzatának megsértéséért. A City júniusban – a döntés megszületése előtt – a CAS-hoz fordult. A pénzügyi fair play alapja, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

 

mti / skysports

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük