Gázerőműveket váltana ki a Tesla új energiatárolója

Share Button

Megapack néven új, minden eddiginél nagyobb energiatárolót mutatott be a Tesla – írja a Techcrunch.

Bár a Tesla elsősorban elektromos autókat gyárt, az azokhoz szükséges akkumulátorok fejlesztésén keresztül az energiatárolásban is érdekelt, és Elon Musk cégvezér napelemes érdekeltsége, a SolarCity 2016-os felvásárlása óta különösen aktív ezen a téren. Eddig két ilyen tárolómegoldásuk volt, a lakossági Powerwall és az üzleti Powerpack, ezekhez csatlakozik most a még egy szinttel nagyobb, áramszolgáltatóknak szánt Megapack a maga 3 megawattórás kapacitásával.

Az új tárolót a Tesla 2017-ben Dél-Ausztráliában indított kísérleti projektje után mintázták, és a cég célja, hogy alternatívát kínáljon vele a csúcsfogyasztási időszakban beindított (úgynevezett peaker) gázerőművekre.

Na meg hogy felpörgesse a napenergiás és energiatárolási üzletágát, amely jelenleg elmarad az autóértékesítés mögött: az idei második negyedév 6,4 milliárd dolláros teljes bevételéből csak 368 milliót (1,9 billióból 113,6 milliárd forintot) tett ki. A trend viszont egyértelmű: ugyanebben a negyedévben 15 megawattórányi tárolókapacitást értékesítettek, ami egyrészt abszolút rekord, másrészt 81 százalékos növekedés az előző negyedévhez képest.

 

index / greentechmedia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük