Gigantikus áramszünet volt London nagy részén

Share Button

Jelentős áramszünetről számoltak be a brit lapok péntek kora este, és nemcsak az angliai otthonok maradtak energiaforrás nélkül, hanem néhány reptér, vasútvonalak, sőt, egyes területeken még a mobilok is átmenetileg használhatatlanná váltak, annyira nem volt térerő.

Körülbelül egy óra hosszan voltak problémák az áramszolgáltatással Londonban, valamint a South East, Midlands, South West és Wales területeken működő szolgáltatóknál, és valamilyen „incidens” volt az oka, amely két generátort érintett.

A nagy brit lapok közül a Telegraph oldalán találtunk élő közvetítést, ott már felidézték a 2003-as Nagy Londoni Áramszünet emlékét is, amely nagyjából félmillió embert érintett.

A Northern Powergrid nevű elosztótársaság szerint az általuk kiszolgált 3,9 millió otthonból 110 ezerben volt áramszünet.

Megzavarodtak a közlekedési lámpák, ezért sok kereszteződésbe forgalomirányító rendőröket kellet kivezényelni. Emellett késések voltak a vasúti közlekedésben, totális sötétségbe borult például a Clapham Junction állomás, káosz volt a Victoria Station állomáson, és Newcastle repterén tizenöt percig nem volt áram. A Heathrow, a Gatwick és a Luton repterek működését szerencsére nem érintette a kimaradás.

AZ EMBEREK A MOBILJAIKKAL IGYEKEZTEK VILÁGÍTANI AZ ELSÖTÉTÜLT ÉPÜLETEKBEN, ÉS MINDENFELÉ MEGSZÓLALTAK A RIASZTÓK.

 

index / 24

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük