Hódít az ehető vízbuborék, amely mellimplantátumra emlékeztet

Share Button

A műanyag vizes palackok károsítják a környezetet, így a palackozott vízfogyasztás növekedése nagy problémát jelent a fenntarthatóság szempontjából. Vagyis: egy olyan fenntartható csomagolásra lenne szükség, amely megoldja a környezetszennyezés és az erőforrás-pazarlás problémáját. Szerencsére a Skipping Rocks Labnak volt egy jó ötlete, amelyet meg is valósított: ehető vízbuborékokat készített.

A londoni székhelyű Skipping Rocks Lab először 2014-ben mutatta be Ooho! nevű találmányát. A koncepció egyszerű: 100%-ban növényi alapú, biológiailag lebomló vízcsomagolás.

A vízbuborék lényegében egy ehető, zselészerű gömb, amely kalcium-kloridból és barna algából készült.

Az emberek válaszhatnak, hogyan isszák ki belőle a vizet: kiharapják a buborékot, és kiszívják belőle, vagy a szájukban pukkasztják ki, és lenyelik a buborékot is. Ha úgy döntenek, hogy magát a buborékot nem fogyasztják el, akkor sincs semmi gond, mert 4-6 héten belül teljesen lebomlik, és nem károsítja a környezetet. Plusz mellette szól, hogy az előállítása is olcsóbb.

Ám a bevezetés nem várt kritikákat is hozott. Nem minden reakció volt ugyanis pozitív.Néhányan azt mondták, hogy a buborékok mellimplantátumokra vagy medúzákra emlékeztetik őket.

Ám az elmúlt években sok minden megváltozott, és a fogyasztók is nyitottabbak lettek az új dolgok kipróbálására. Plusz a vállalat azóta már fejlesztette az ötletet, és léteznek alkoholos, koktélos, illetve szószos buborékok is. 

Azt is kihangsúlyozták, hogy a gömböket igyekeztek olyan vastagra készíteni, hogy akkor se sérüljön, ha a zsebünkbe tesszük. Nos, hogy ezt mennyire sikerült megvalósítani, egy-két elázott zseb után meglátjuk. Az biztos, hogy egyre több piacot hódít meg a különös találmány. Talán hamarosan itthon is kipróbálhatjuk.

Forrás: Origo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük