Megjött a GeForce GTX 1060

Share Button
Slágerterméknek ígérkezik a 219 dolláros videokártya.
 
Folytatja a vadiúj Turing grafikus architektúrájának piaci bevezetését az NVIDIA, csütörtökön hivatalossá vált a 3 gigabájtos GeForce GTX 1060 közvetlen utódjának szánt GeForce GTX 1660. Ez a vállalat hatodik Turing grafikus processzort használó videokártyája, papíron már piacra is került, az ajánlott fogyasztói ára pedig 219 dollár, azaz olyan nettó 61 ezer forint.
 
Ezzel az árazással 10 százalékkal drágább az elődjénél, azonban az AnandTech mérései szerint nagy átlagban olyan 28 százalékkal nagyobb teljesítményt kínál annál, ráadásul felettébb jövőtálló módon 6 GB GDDR5 videomemória található rajta. Az újdonság teljesítményre egy ligában van a Radeon RX 590-nel, de masszívan kevesebbet fogyaszt annál. Szintén jó hír, hogy hiába 60 dollárral olcsóbb a nemrég leleplezett GeForce GTX 1660 Ti-nál, de átlagosan csak 16 százalékkal lassabb,
 
azaz számottevően jobb ár-érték arányt tud felmutatni.
 
No de ténylegesen mire jó a GeForce GTX 1660? A független mérések szerint a termék tökéletes választás lehet azoknak, akik a belátható jövőben Full HD felbontásban, maximális grafikai beállítások mellett futtatnák a játékokat, méghozzá legalább 60 FPS-es sebességgel. Emellett a 2560×1440 pixeles felbontású játékfuttatás sincs kizárva, de ebben az esetben ultra grafikai beállítások mellett már egyáltalán nem garantált a 60 FPS.
 
Szerencsére a legtöbb játékban könnyedén elérhető lehet a kérdéses tempó, csak mérsékelni kell egy kicsit az egyéb beállításokat.
 
Ha minden igaz, akkor néhány héten belül érkezik majd a következő turingos kártya is: a GeForce GTX 1650 várhatóan 179 dollárba kerül majd, de a specifikációi egyelőre nem világosak.
origo / nvidia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük