Premier League – A klubok 20 millió fonttal maradtak el az átigazolási rekordtól

Share Button

Az élvonalbeli angol labdarúgóklubok 1,41 milliárd fontot (497 milliárd forintot) költöttek idén nyáron átigazolásokra, ami mindössze 20 millió fonttal marad el a 2017-es rekordtól.

A BBC a Deloitte könyvvizsgáló cég adataira hivatkozva arról számolt be, hogy csak csütörtökön, az átigazolási szezon utolsó napján 170 millió fontért vásároltak labdarúgókat a PL-csapatok, de ez mindössze 18 játékost jelentett, ami a legalacsonyabb szám a 2009-es nyári időszak utolsó napja óta.
Immár hatodik éve folyamatosan csökken a nyári átigazolások száma a PL-ben: amíg 2014-ben még 157 játékost igazoltak, addig 2019-ben már csak 102-t.
A húsz PL-klub közül idén nyáron 11 döntötte meg átigazolási klubrekordját.
A legköltekezőbb klub ezúttal az Arsenal volt (155 millió font), amelyet a Manchester City (150 m), a Manchester United (145 m) és az újonc Aston Villa (125 m) követett.
A legnagyobb összeget Harry Maguire klubcseréje jelentette: a Manchester United 80 millió fontot fizetett érte a Leicester Citynek. Az angol válogatott védőt a képzeletbeli dobogón az elefántcsontparti Nicolas Pépé és a spanyol Rodri követte. Pépé 72 millió fontért került a Lille-től az Arsenalhoz, Rodri 63 millió fontért az Atlético Madridtól a Manchester Cityhez.
A PL-klubok nettó kiadása – a vásárlások és az eladások közötti különbség – 625 millió font volt, ami 2015 óta a legalacsonyabb. Ebben jelentősen közrejátszott két belga támadó, hogy Eden Hazard és Romelu Lukaku elhagyta az angol bajnokságot. A Chelsea Hazardért 90 millió fontot kapott a Real Madridtól, a Manchester United pedig Lukakuért 73 millió fontot az Internazionalétól.

 

mti / nemzetisport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük