Tíz éve nem történt ilyen Londonban

Share Button
Az első negyedévben 3,8 százalékkal esett a londoni ingatlanok ára, hasonló mértékű csökkenésre legutóbb 2009-ben volt példa – derül ki a pénteken közzétett adatokból. Természetesen ezért is a Brexit felelős, ami jelentősen csökkentette a keresletet a szigetországi ingatlanok iránt.

Pénteken jelent meg a brit Nationwide Price Index, mely szerint a londoni ingatlanárak 3,8 százalékkal csökkentek a tavalyi első negyedévhez képest. Ennél nagyobb esésre legutóbb tíz éve volt példa.

Egy átlagos londoni lakás ára így is több mint 455 ezer forint volt, viszont ez zsinórban a hetedik negyedévben jelent árcsökkenést. Az index készítői kiemelték, hogy a brit ingatlanpiac stabil volt az év elején, de az új vevők száma tovább esett 2008 óta nem látott szintre.

A teljes angol ingatlanpiac 2012 óta először regisztrált árcsökkenést, 0,7 százalékkal voltak alacsonyabbak az ingatlanárak, mint egy évvel korábban. Egy nemrég készült felmérés szerint a negatív piaci tendencia elsősorban a Brexitnek köszönhető, a megkérdezett ingatlanügynökök több mint háromnegyede szerint a bizonytalanság nem tesz jót az üzletüknek.

portfolio / mandiner

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük