Tízezer férőhelyes új börtönöket húzna fel Boris Johnson

Share Button

Új börtönöket húzna fel, összesen körülbelül tízezer férőhellyel, és sokkal több embert világítana át az utcákon fegyver után kutatva az új brit miniszterelnök, Boris Johnson, írja a BBC.

Az utóbbi időben elszaporodtak a késeléses támadások Nagy-Britanniában, amik az elmúlt években több tucat áldozatot követeltek. Johnson szerint “eljött a cselekedés ideje”. Szerinte súlyosabb ítélkezésre is szükség van.

Ezért aztán újabb börtönöket építene, amikben összesen legalább tízezer férőhely lenne a raboknak, és a már meglévő börtönöket is bővítené. A beruházást a Kincstár már jóvá is hagyta. (A Kincstár első lordja egyébként maga a miniszterelnök.)

Az ítélkezést és a kiszabható börtönéveket pedig azért súlyosbítaná, mert szerinte a bűnözők jóval hamarabb kijönnek a börtönből, mint kellene. A miniszterelnök hétfőn le is ül az igazságügy képviselőivel, hogy áttárgyalják az ügyet.

Ezenkívül kibővítené azokat a területeket, ahol a rendőrség bármilyen gyanú alapján megállíthat és átkutathat embereket fegyverek után kutatva. Ezt egyébként tavasszal egyszer már Sajid Javid belügyminiszter javaslatára bővítették, az utcákra jóval több rendőrt vezényeltek ki.

Azt akarom, hogy a bűnözők féljenek, ne a lakosság.

– mondta Johnson a javaslatairól.

 

index / alfahir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük